Címünk: 1157 Budapest, Nyírpalota út 95.

Telefon: +36 30 4 210 210

Gyerekfogászat

Beszoktatás

Nagyon fontos már kiskorban megismertetni a gyermekekkel a fogászati rendelőt, milyen az a fogászati szék, milyen műszereket használunk és milyen zajok vannak. Sok kisgyerek már rettegve érkezik az első fogászati kezelésre, hiszen neki van már egy hatalmas problémája, fáj a foga. Ha már az első alkalommal úgy érkezik, hogy van ellátásra szoruló fog akkor nehezebb helyzetünk van a körülményekhez képest kellemes élményt adni a gyermekeknek.

Tejfog

Sokakban az a kép él, hogy a tejfogak nem szorulnak fogászati ellátásra. Ez így persze egyáltalán nem igaz. Másfajta kezeléseket használunk a tejfogak ellátására, de nagyon fontos a tejfogakat is egészségesen, gyulladásmentesen tartani. A legfontosabb a fájdalom megszüntetése a tejfogak kezelésénél és megelőzni a maradó fogak csírájának károsodását.

Maradó fog

Nagyon fontos a szülők számára tudni, hogy mikor melyik fog váltása, előbújására kell számítani, persze ezek sorrendje nincs kőbe vésve, de ha valami rendellenesség van, például csírahiány, vagy az előbújásban akadályoztatva van rendellenes helyzete miatt, akkor mindenképpen érdemes szakemberhez fordulni. Az egyik leggyakoribb hiba, hogy nem veszik észre a szülők sem a legelső maradó fogak megjelenését a szájban, hiszen ezek szinte észrevétlenül a második tej-örlőfog mögött bújik ki, és mire eljutnak a fogorvoshoz már olyan állapotban vannak ezek a fogak, hogy nem tudjuk őket megmenteni, mondván az még csak egy tejfog.

Tömések

Elkülönítünk tejfog- és maradófogtöméseket, ezek kezeléseikben és a felhasznált anyagokban is eltérnek egymástól. Tejfogak esetében sok mindent kell mérlegelnünk, mennyire együttműködő a gyermek, melyik kezeléssel tudjuk számára biztosítani a legjobb eredményt. Ezeket természetesen minden esetben a szülőkkel közösen megbeszélve hozzuk meg.

Foghúzás

Sokan kérdezik, hogy nem lenne-e egyszerűbb kihúzni a tejfogat. Tejfogat csak nagyon ritkán szoktunk eltávolítani. Ennek okai között van, hogy a tejfogak helyfenntartóként szolgálnak a maradófogaknak előtörésük során, így ha túl korán vannak eltávolítva, akkor nagyon szabálytalan és kusza fogsort kapnánk eredményként, emellett a gyermeknek esem szeretnénk akkora traumát okozni, hogy egész életében rettegjen a fogorvostól.

Időpontfoglalás

Melyik fogászati szolgáltatásunkkal kapcsolatban érdeklődik?

Nyitvatartás
H-P
08:00 - 20:00
Sz
08:00 - 16:00
V
Zárva
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
A figyelmesség, tisztaság és profizmus mindig is kiemelt fontosságú a munkánk során. Az ilyen visszajelzések rengeteget jelentenek nekünk! Köszönjük! ❤️

☎️ Pest: +36 30 4 210 210 
📍 1157 Budapest, Nyírpalota út 95. 

☎️  Buda: +36 30 5 210 210
📍 1026 Budapest, Pasaréti út 7.

#androdental #androdentalfogaszat

A figyelmesség, tisztaság és profizmus mindig is kiemelt fontosságú a munkánk során. Az ilyen visszajelzések rengeteget jelentenek nekünk! Köszönjük! ❤️

☎️ Pest: +36 30 4 210 210
📍 1157 Budapest, Nyírpalota út 95.

☎️ Buda: +36 30 5 210 210
📍 1026 Budapest, Pasaréti út 7.

#androdental #androdentalfogaszat
... TöbbKevesebb

3 days ago
Látogassanak el budai rendelőnkbe is! 👇

Látogassanak el budai rendelőnkbe is! 👇Hogy juthat el hozzánk?
Rendelőnk a budai hegyek ölelésében várják, ahová nagyon egyszerűen eljuthat. Lássuk is, hogy jöhet el hozzánk!
🚌: 5, 91, 22A,22,222
🚋: 56A, 59, 61
Autóval érkezne? Semmi gond! Rendelőnk területén a parkoló kapacitásáig valamint a környező utcákban a parkolás ingyenes!

Kérjen időpontot most és látogasson el hozzánk!

☎️ +36 30 5 210 210
📍 1026 Budapest, Pasaréti út 7.

#androdental #androdentalbuda
... TöbbKevesebb

4 days ago

KATTINTS ÉS NYERJ!

Kedves Pácienseink!

2023.08.23-27-ig rendelőnk ZÁRVA TART!
Telefonos időpontfoglalás sem lehetséges ezen napokon!
28-án 8:00-tól várjuk hívásukat ismét, vagy kérjenek időpontot
IDE KATTINTVA!

ANDRO DENTAL TEAM