Címünk: 1157 Budapest, Nyírpalota út 95.

Telefon: +36 30 4 210 210

Szakterületek a fogászatban

Szájsebész, parodontológus, fogorvos….Mi a különbség? Ebben a cikkben erre a kérdésre hoztam válaszokat. A sok elnevezés megzavarhatja a pácienseket, így érdemes tisztázni, ki miért felel egy fogászati rendelőben. Lássuk!

Ahogyan az általános orvosi képzést követően szükség van szakosodásra, úgy a fogászatban is vannak különböző választható szakirányok. Magyarországon a fogorvosi egyetemi képzés 5 éves, amely elvégzése után a megszerzett diplomával általános fogorvosként dolgozhatnak a frissen végzett fogorvosok. Ez azt jelenti, hogy az 5 év alatt a fogászat minden területéről szerzett ismereteiket alkalmazva diagnosztizálhatnak, csinálhatnak foghúzásokat, töméseket, fogpótlásokat és sok más beavatkozást egyaránt, de amennyiben úgy ítélik meg, hogy egy adott kezelés szakorvost igényel, tovább küldik a pácienst a megfelelő szakorvoshoz. 

A fogászati szakképzések 3 évesek, amelyeket a fogorvosi diploma megszerzése után bármikor el lehet végezni. De mit is csinálnak pontosan a szakorvosok? 

A szakorvosok jellemzően ugyanúgy végeznek különböző szakterületekhez tartozó beavatkozásokat, mint az általános fogorvosok, viszont nagyobb szaktudással rendelkeznek a saját területükön. 

▶️ A konzerváló szakorvos specialitása például a tömések, betétek, gyökérkezelések készítése, vagyis minden olyan kezelés, ami a fog megtartását, ‘konzerválását’ szolgálja. 

▶️ A fogpótlástan szakorvos specialitása a koronák, hidak, rögzített és kivehető fogpótlások készítése. 

▶️ Az endodontus szakorvos specialitása a gyökérkezelés, azon belül is a mikroszkóppal történő kezelések. 

▶️ A parodontológus szakorvosok foglalkoznak a fogágyat érintő betegségek kezelésével, műtéti ellátásával. Például fogágybetegség esetén a kialakult tasakok tisztításával (kürettálás), műtéti korrekciójával. 

▶️ A fogszabályozó szakorvosi terület kézzelfoghatóbb, hiszen ők tervezik meg a fogak sorba állításához szükséges kezeléseket, felrakják a készülékeket és kontrollálják a folyamatot. Fontos kiemelni, hogy a fogszabályozásnak nem csak esztétikai okokból, hanem funkcionális okokból is nagy szerepe van. 

▶️ A szájsebész szakorvosok végzik a nehezebb fogeltávolításokat, (például fekvő helyzetben lévő bölcsességfogak műtéti eltávolítását), ciszta műtéteket, gyökércsúcs rezekciót, és minden olyan kezelést, amely invazív beavatkozással jár együtt.

Időpontfoglalás

Melyik fogászati szolgáltatásunkkal kapcsolatban érdeklődik?

Nyitvatartás
H-P
08:00 - 20:00
Sz
08:00 - 16:00
V
Zárva
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
A figyelmesség, tisztaság és profizmus mindig is kiemelt fontosságú a munkánk során. Az ilyen visszajelzések rengeteget jelentenek nekünk! Köszönjük! ❤️

☎️ Pest: +36 30 4 210 210 
📍 1157 Budapest, Nyírpalota út 95. 

☎️  Buda: +36 30 5 210 210
📍 1026 Budapest, Pasaréti út 7.

#androdental #androdentalfogaszat

A figyelmesség, tisztaság és profizmus mindig is kiemelt fontosságú a munkánk során. Az ilyen visszajelzések rengeteget jelentenek nekünk! Köszönjük! ❤️

☎️ Pest: +36 30 4 210 210
📍 1157 Budapest, Nyírpalota út 95.

☎️ Buda: +36 30 5 210 210
📍 1026 Budapest, Pasaréti út 7.

#androdental #androdentalfogaszat
... TöbbKevesebb

3 days ago
Látogassanak el budai rendelőnkbe is! 👇

Látogassanak el budai rendelőnkbe is! 👇Hogy juthat el hozzánk?
Rendelőnk a budai hegyek ölelésében várják, ahová nagyon egyszerűen eljuthat. Lássuk is, hogy jöhet el hozzánk!
🚌: 5, 91, 22A,22,222
🚋: 56A, 59, 61
Autóval érkezne? Semmi gond! Rendelőnk területén a parkoló kapacitásáig valamint a környező utcákban a parkolás ingyenes!

Kérjen időpontot most és látogasson el hozzánk!

☎️ +36 30 5 210 210
📍 1026 Budapest, Pasaréti út 7.

#androdental #androdentalbuda
... TöbbKevesebb

4 days ago

KATTINTS ÉS NYERJ!

Kedves Pácienseink!

2023.08.23-27-ig rendelőnk ZÁRVA TART!
Telefonos időpontfoglalás sem lehetséges ezen napokon!
28-án 8:00-tól várjuk hívásukat ismét, vagy kérjenek időpontot
IDE KATTINTVA!

ANDRO DENTAL TEAM