Címünk: 1157 Budapest, Nyírpalota út 95.

Telefon: +36 30 4 210 210

Belső fogfehérítés – az elszíneződött gyökérkezelt fogak ellen

Biztos, hogy Önben is felmerült már a kérdés, hogy hogyan varázsolhatja vissza gyökérkezelt fogai színét az eredeti állapotukra. Ebben a cikkben erről lesz szó.

A folyamatot belső fehérítésnek hívjuk, ugyanis ezek a fogak nem külső tényezők miatt színeződnek el (mint, ahogy már egy korábbi cikkben írtunk róla) így fehérítésük sem lehetséges a hagyományos fogfelszínt fehérítő technikákkal. 

Amikor egy fog elhal, gyakran elszíneződik. Többnyire egy sötét szürkés szín jelenik meg a fog teljes koronai felszínén. Ezt a pulpakamrában található elhalt, bomlásnak indult fogbélszövetek és baktériumok okozzák. A fog felépítéséről szóló cikkünkért kattintson ide!  Hasonló elszíneződés figyelhető meg, ha valamelyik fogunkat trauma éri. Itt a trauma következtében fellépő bevérzés okozza a fog elszíneződését. Előfordulnak olyan esetek is, hogy a fog a sikeres gyökérkezelést követően színeződik el.Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a gyökérkezelés nem volt megfelelően elvégezve.

Mindegyik esetben mivel a fog elszíneződését belső tényezők okozzák, így a fogfehérítő anyagot is a fog belsejében kell elhelyezni. Belső fehérítés csak gyökérkezelt fogaknál végezhető el. Fontos, hogy a fogban lévő gyökértömés falálló legyen, homogén és csúcsig érjen. Ennek megítélésére szükségünk van panorama röntgen vagy CT felvételre.

A folyamat teljesen fájdalommentes, érzéstelenítő sem szükséges hozzá. Első lépésben a gyökértömés egy részét eltávolítjuk , majd a fehérítő anyagot a fogba juttatjuk egy fecskendő segítségével. Szivárgás mentesen zárjuk, és pár napra a fogban hagyjuk. Amennyiben szükséges, a folyamatot ismételjük a kívánt eredmény eléréséig. Ezt követően ideiglenes tömés kerül a fogba (kb. két hét), ugyanis a fehérítés során felszabaduló aktív oxigén gyökök gátolják a fogászati anyagok kötését, emiatt a fogba kerülő tömés nem lenne megfelelő minőségű. A két hét lejárta után kerülhet végleges tömés a fogba. 

Mennyire tartós, kell-e ismételni? 

Mivel a fogban lévő elszíneződést kiváltó tényezők megszűnnek, így a kezelés eredménye többnyire véglegesnek tekinthető. Ettől függetlenül a fogak külső felszíne ugyanúgy elszíneződhet, ami külső fogfehérítéssel kezelhető. 

Vannak olyan esetek amikor a belső fehérítés nem elegendő önmagában, ilyenkor a fogak színét héjjal vagy koronával lehet helyreállítani. Mivel minden eset egyedi és a kezeléseket az adott esettől függően személyreszabottan választjuk ki , így mindig kérje fogorvosa tanácsát.

 

Időpontfoglalás

Melyik fogászati szolgáltatásunkkal kapcsolatban érdeklődik?

Nyitvatartás
H-P
08:00 - 20:00
Sz
08:00 - 16:00
V
Zárva
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
A figyelmesség, tisztaság és profizmus mindig is kiemelt fontosságú a munkánk során. Az ilyen visszajelzések rengeteget jelentenek nekünk! Köszönjük! ❤️

☎️ Pest: +36 30 4 210 210 
📍 1157 Budapest, Nyírpalota út 95. 

☎️  Buda: +36 30 5 210 210
📍 1026 Budapest, Pasaréti út 7.

#androdental #androdentalfogaszat

A figyelmesség, tisztaság és profizmus mindig is kiemelt fontosságú a munkánk során. Az ilyen visszajelzések rengeteget jelentenek nekünk! Köszönjük! ❤️

☎️ Pest: +36 30 4 210 210
📍 1157 Budapest, Nyírpalota út 95.

☎️ Buda: +36 30 5 210 210
📍 1026 Budapest, Pasaréti út 7.

#androdental #androdentalfogaszat
... TöbbKevesebb

3 days ago
Látogassanak el budai rendelőnkbe is! 👇

Látogassanak el budai rendelőnkbe is! 👇Hogy juthat el hozzánk?
Rendelőnk a budai hegyek ölelésében várják, ahová nagyon egyszerűen eljuthat. Lássuk is, hogy jöhet el hozzánk!
🚌: 5, 91, 22A,22,222
🚋: 56A, 59, 61
Autóval érkezne? Semmi gond! Rendelőnk területén a parkoló kapacitásáig valamint a környező utcákban a parkolás ingyenes!

Kérjen időpontot most és látogasson el hozzánk!

☎️ +36 30 5 210 210
📍 1026 Budapest, Pasaréti út 7.

#androdental #androdentalbuda
... TöbbKevesebb

4 days ago

KATTINTS ÉS NYERJ!

Kedves Pácienseink!

2023.08.23-27-ig rendelőnk ZÁRVA TART!
Telefonos időpontfoglalás sem lehetséges ezen napokon!
28-án 8:00-tól várjuk hívásukat ismét, vagy kérjenek időpontot
IDE KATTINTVA!

ANDRO DENTAL TEAM